Het smaakpalet

Wie bij ons een groentepakket bestelt, bestelt een smaakpalet. Je krijgt namelijk veel meer dan enkel wat groenten. Met aanvullende kruiden en eetbare bloemen geef je jouw bereidingen extra kleur en smaak. Dit jaar maken we pakketten van mei tot december, voor een totaal van 30 weken.

Verwacht week na week voldoende afwisseling voor een gebalanceerde voeding. Elk pakket heeft genoeg ingrediënten om 3 à 4 maaltijden te bereiden voor twee mensen of een klein gezin, of een hele week voor één persoon. Het aantal maaltijden is natuurlijk afhankelijk van hoeveel groenten jij en je gezin gewoonlijk verorberen.

Is één pakket net wat te weinig voor jou en twee te veel? Daarom oogsten we op de afhaaldag telkens wat extra, zodat je via stukverkoop, rechtstreeks uit ons winkeltje, aanvullende boodschappen kan doen.

Ook onze op eiken stammen groeiende shiitake paddestoelen zijn verkrijgbaar in dit winkeltje. Klanten met een smaakpalet genieten een korting.

Als klant ben je als eerste op de hoogte van nieuwe producten, zoals eieren van vrije kippen, en allerlei evenementen die we organiseren op de boerderij.

Inschrijven groentepakket

Praktisch

De afhaaldag van de groentepakketten is woensdag tussen 16u en 19u. Dan is ook het winkeltje voor aanvullende boodschappen en shiitake geopend.

Je krijgt wekelijks op voorhand een mailtje met de oogst van de week en tips voor bereiding of verwerking.

Breng je eigen boodschappentas mee.

De drie smaken

Als je een pakket van de Strackxhoeve neemt, dan betaal je niet alleen voor de groenten en kruiden, maar ook voor regeneratie van bodem, biodiversiteit en mensen. We hebben drie prijzen waaruit je kunt kiezen. Je bent vrij om een keuze te maken die bij jouw situatie en wens past.

Wil je graag klant worden, maar is de financiële hap net wat te groot? Dan is het mogelijk om de som te spreiden. Vermeld dit bij ‘vragen of opmerkingen’ op je inschrijvingsformulier, we stellen verder geen vragen en bespreken samen de mogelijkheden.

Goed voor de burger – €545
Bij 30 weken betaal je per week €18,16 voor de groenten en kruiden. Hiermee blijft er een minimumloon over voor de boer, krijgen we het net bol gewerkt.
Goed voor de bodem – €655
Dit is €21,83 per week voor je groenten en kruiden. Hiermee zijn we zeker dat we (blijvend) kunnen doen wat we doen.
Goed voor de boer – meer dan €655
Een open uiteinde. Het is aan jou om de prijs te bepalen. Neem je eigen uurloon mee in deze afweging. Zo organiseren we samen, op een solidaire manier, een voor ieder lonende landbouw. Gemiddeld genomen besteden we iets meer dan 40 uur aan een pakket per seizoen.
Inschrijven groentepakket

Geniet mee van de oogst

Dankzij de éénmalige betaling van jouw oogstaandeel aan het begin van het seizoen zijn wij, boeren, zeker van een eerlijk loon en beschikken we over de werkingsmiddelen om onze producten op een regeneratieve manier te telen.

En jij kan het jaar rond genieten van al het lekkers dat hier groeit!

  • Gegarandeerd seizoensgebonden, lokaal, vers.
  • De gezondste smulwaar die je kan vinden.
  • Bouw mee aan een gezonde bodem die doorheen de jaren steeds veerkrachtiger wordt.
  • Je faciliteert de opbouw van een regeneratief, toekomstgericht landbouwsysteem waar jij binnenkort kan meegenieten van fruit, noten, workshops,… de honing van het land.
Inschrijven groentepakket

Infomomenten

Heb je nog vragen, kom dan naar één van de infomomenten.
Je krijgt een rondleiding in de markttuin door boer Brent en we beantwoorden al je vragen over de groentepakketten.
De koffie staat klaar!
  • zaterdag 25/03, 14-15u
  • zondag 26/03, 14-15u
  • woensdag 5/4, 17-18u
  • zaterdag 8/4, 14-15u
  • woensdag 12/04, 17-18u
Inschrijven groentepakket