Gemeenschapsboerderij

Strackxhoeve is een regeneratieve gemeenschapsboerderij. Alle leven op en rondom deze grond heeft een plek: mensen, vogels, reeën, wormen, insecten, schimmels, bomen, bloemen, … We zijn een boerderij waar mensen, dieren en planten samenleven, voor de korte en lange termijn. Met verschillende activiteiten nodigen we mensen uit om zich te verbinden met elkaar en de natuur rondom hen.

Voor iedereen die geïnteresseerd is organiseren we openvelddagen, oogstfeesten, rondleidingen, diners op het veld, yoga, … Je kan ook mede-eigenaar worden van de boerderij en de grond. Door in te stappen als coöperant, draag je bij aan een duurzaam landbouwmodel en kunnen we een gezond, meerjarig eco-systeem opzetten.

Rondleiding

Elke maand organiseren we een rondleiding over het terrein, van de markttuin tot het toekomstig voedselbos. In 2 uur leer je Strackxhoeve kennen, onze teeltprincipes, regeneratieve visie en plannen. Jij kan al je vragen stellen.

Heb je specifieke interesse in de markttuin en groenteteelt, in regeneratieve landbouw en agro-ecologie in het algemeen, onze visie op landschap, coöperatieve vennootschapsvorm of iets anders… Laat het weten aan het begin van de rondleiding en dan gaan we er dieper op in. Zo is elke rondleiding uniek, afhankelijk van de gedeelde interesses.

Spring in ’t veld op: zaterdag 4 mei (16u), zondag 9 juni (14u), zaterdag 13 juli (16u), zondag 11 augustus (14u), zaterdag 7 september (14u), zondag 14 oktober (16u)

 

Ontvang de nieuwsbrief

Diners: Nu op 't veld

Helaas, alle data voor dit jaar zijn volzet. Houd deze pagina en onze sociale media in de gaten voor updates voor gelijkaardige activiteiten en voor de data van volgend jaar. Tot later!

Strackxhoeve organiseert “Nu op ’t veld” in samenwerking met jonge koks die toveren met de producten recht van het veld. Een beperkte kring van 24 mensen. Eén lange tafel, buiten in de natuur.  Drie gangen met aangepaste dranken. Voordien kan je vrijblijvend een rondleiding op de boerderij volgen.

Cleo, Gina, Tiemen en Tim brengen maandelijks een drie-gangendiner met alles wat ze kunnen vinden op de Strackxhoeve. Met zowel de groenten, kruiden en eetbare bloemen uit de markttuin als met wildgeplukte kruiden uit veld en bos gaan zij op culinair onderzoek. Verwacht je aan een heuse smaaksensatie! De data voor 2024 zijn:
12/5 (VOLZET)
16/6 (VOLZET)
20/7 (VOLZET)
17/8 (VOLZET)
1/9 (VOLZET)
5/10 (VOLZET)

Ik kom dineren