Groentepakketten seizoen 2022: inschrijvingen geopend!

Wie bij ons een groentepakket bestelt, bestelt een regeneratief smaakpalet. Je krijgt namelijk veel meer dan enkel wat groenten.

Wil je hierover meer info? Altijd welkom in onze hoevewinkeltje elke vrijdag tussen 15u – 19u om wat losse groenten te kopen en een babbel te komen doen over hoe de smaakpaletten (groentepakketten) werken.

Of je kan ons mailen naar hallo (at) strackxhoeve.be en dan sturen wij jou meer informatie over de pakketten.

inschrijving groentepakket

inschrijving nieuwsbrief

We werken met een jaarabonnement en proefabonnement van 8 weken. Als je je nu inschrijft dan is dit tot eind februari of tot 8 weken na jouw eerste pakket. We werken met een klein (1 persoon, 1 week) en een groot pakket (2 personen, 1 week).

Eens wij jouw inschrijving verwerkt hebben ontvang je een uitnodiging om het bedrag van jouw “oogstaandeel” over te schrijven. Na betaling is je inschrijving afgerond en kan je elke vrijdag tussen 16u en 20u jouw smaakpalet ophalen op de hoeve.

Voor zij die wat verder wonen kunnen we, in combinatie met andere klanten uit dezelfde buurt, samen op zoek gaan naar een handig afhaalpunt. Misschien wel bij jou thuis, of jouw favoriete bio-winkel?

Voor zij die graag klant worden maar voor wie de financiële hap net wat te groot is, kijken we graag samen naar mogelijkheden om de som te spreiden.

Dankzij de éénmalige betaling van jouw oogstaandeel aan het begin van het seizoen zijn wij, boeren, zeker van een eerlijk loon én beschikken we over de werkingsmiddellen om onze producten op een regeneratieve manier te telen. En jij kan praktisch het jaar rond genieten van al het lekkers dat hier groeit!

Meer weten en je naburige boer ontmoeten,

Meer weten en je naboerige buur ontmoeten?

Hoor je graag wat meer over de werking van de groentepakketten, of wil je gewoon de markttuin, waar jouw groenten al volop groeien, eens zien? Kom langs op een infomoment, elke vrijdag tussen 14u en 16u.

Inschrijving groentepakket

OVER DE BOERDERIJ

Strackxhoeve, een regeneratieve gemeenschapsboerderij, werkt aan een toekomstbestendig landbouwmodel. We zorgen voor een veerkrachtiger ecosysteem middels toename van biodiversiteit, habitat diversificatie en een geïntegreerd watermanagement. Door de focus te leggen op betekenisvolle, handmatige arbeid gebruiken we zo min mogelijk fossiele brandstoffen terwijl intussen onze fruit- en notenbomen, en andere meerjarige houtige gewassen CO2 uit de lucht halen. Hierdoor kunnen we zeggen dat de gewassen, het smaakpalet, dat wij onze buren aanbieden, klimaatpositief is.

Dit smaakpalet, vol vers geoogste groenten, kruiden en eetbare bloemen, wordt wekelijks afgehaald bij ons op de hoeve, of we zoeken samen een afhaalpunt bij jou in de buurt.

Dankzij de éénmalige betaling van jouw oogstaandeel aan het begin van het seizoen zijn wij, boeren, zeker van een eerlijk loon en beschikken we over de werkingsmiddelen om onze producten op een regeneratieve manier te telen. En jij kan praktisch het jaar rond genieten van al het lekkers dat hier groeit!

Om iedereen die geïnteresseerd is te tonen waar we hier aan werken organiseren we openvelddagen, informatieve rondleidingen, oogstfeesten en sporadische veldkeukens.

In dit verhaal is het vanzelfsprekend dat onze coöperanten mede-eigenaar zijn van de grond. Zo dragen zij, door de boeren op deze manier te verzekeren van toegang tot grond, bij aan een duurzaam landbouwmodel en kunnen we een gezond, meerjarig productiesysteem opzetten.

REGENERATIEF - WAT IS DAT?

Regeneratief, agro-ecologisch, natuurinclusief, permacultuur, no-dig, bio-mimicry, agroforestry, voedselbosrandbouw, herstellende landbouw, syntropische landbouw,… Er worden, door zeer verschillende mensen, veel nieuwe, gek klinkende begrippen uitgevonden. Wat zij allemaal met elkaar gemeen hebben is de gepassioneerde zoektocht naar een manier om menselijke voedselproductie te verenigen met onze natuurlijke leefwereld. In het huidige Europese (en globale) productiemodel staat landbouw (of, ruimer gekeken, cultuur) vaak haaks op natuur. We hebben ‘de natuur’ overwonnen en zien onszelf bovenaan de evolutionaire ladder. Waar er aan landbouw wordt gedaan, is er geen plek voor natuur. Waar natuurorganisaties stukjes landschap beschermen, is er geen plek voor voedselproductie.

Alles begint met de erkenning dat de mens ook ‘natuur’ is. Hoe logisch dat ook klinkt, onze huidige voedselproductie is daar niet op gebouwd. Gelukkig zijn er enkele pioniers die al lange tijd werken aan het opzetten van systemen waarin natuur en landbouw/cultuur geen tegengestelde begrippen zijn maar elkaar juist versterken. Op het werk van deze pioniers willen wij verder bouwen. Daarvoor gebruiken wij de woorden regeneratieve gemeenschapslandbouw. Deze term als geheel duidt ook op het extra stimuleren van lokale handelaars door samenwerkingen aan te gaan met winkeliers, restaurants en andere verwerkers.