Vacature tuinadviseur

Voor het teeltseizoen van 2023, van maart t/m november 2023, is Strackxhoeve op zoek naar een adviseur tuinbouw voor 1 dag per week.

Over Strackxhoeve
De Strackxhoeve is een jong, pas opgestart regeneratief landbouwbedrijf, waar wordt geteeld volgens de principes van agro-ecologie. Naast een “no-dig” groentetuin, wordt in de komende jaren een bosrandbouwsysteem (agroforestry) aangelegd. De Strackxhoeve streeft naar een korte en regionale voedselketen en direct contact met consumenten. Een winkel en andere activiteiten worden in de komende jaren ontwikkeld.

De groentetuin beslaat 1600 m2, waarvan 720m2 aan permanente teeltbedden, en is begin 2022 aangelegd. Voor het tweede seizoen zoeken we een ervaren tuinder om de ondernemers te adviseren .

Functieomschrijving
Één dag per week werk je mee in de markttuin. Zaaien, oogsten, planten, wieden, algemeen onderhoud, behoren tot jouw takenpakket. Dit doe je samen met Brent, die jij hierin adviseert. Specifiek bestaat jouw hoofdtaak uit het observeren en onderling bespreken van de staat van de tuin, de gewassen en de bodem. Je beschikt over de nodige kennis en ervaring om deze observaties te maken en weet hoe te handelen waar nodig.

Profiel
– Je hebt kennis van- en ruime ervaring met fijne groenteteelt en specifieke kennis van de meest gangbare gewassen en van zaaien en opkweek van eigen plantgoed.
– Je bent vertrouwd met het bodemopbouwend markttuin-teeltsysteem, zonder kerende grondbewerking (no dig), óf je wil jouw kennis van gewassen hier op leren toepassen.
– Je bent actief op zoek naar methodes die opbouwend zijn voor bodemvruchtbaarheid en -structuur en in het algemeen bijdragen aan een verhoogde levensdragende capaciteit van de bodem en het bredere ecosysteem.
– Je houdt van fysiek buitenwerk en bent stipt en betrouwbaar.

Wat bieden wij
Een inspirerende werkomgeving, een gedreven team en een enthousiaste en collegiale samenwerking. Voorwaarden in overleg te bepalen.

Wil je meer weten over deze functie of meteen appliceren? Stuur je CV en begeleidende motivatie naar hallo@strackxhoeve.be.