Proeven van de boerderij
De afgelopen jaren testten we twee keukenconcepten uit, waarbij er enkele keren per jaar werd gekookt met producten van eigen veld en tuin. Zo hadden we onze velddiners: piekfijne meergangenmenu’s met aangepaste dranken én de buurtkeukens: eenvoudigere menu’s met hoofdgerecht en dessert voor een appel en een ei. Ook de zomerbar op zaterdag kwam daar in 2025 bij.
Deze keukens verkochten bijna allemaal in mum van tijd uit. Daarom – en omdat we het bijzonder graag doen! – organiseren we er komend seizoen nog een stuk meer. Binnenkort vind je op deze pagina de updates voor de agenda van volgende zomer en kan je je ervoor inschrijven. Meer info over onze twee eetconcepten alvast hieronder. Houd ons maar in de gaten!
Kookteams
Seizoen ’26 werken we met verschillende kookteams. Elke maand komt één team op vrijdag het velddiner serveren én op zaterdag de buurtkeuken. Het volgende weekend, het volgende team. Zo hebben we drie vaste teams + één wisselend team in rotatie. De kookteams zijn:
– Nu op het Veld: Cleo, Gina, Tiemen en Tim (het team dat al vanaf jaar één meegaat. Deze wil je zeker proeven, geloof me!)
– Team Verwilderen: Linde. Meer info volgt.
– Team Native: Ben. Meer info volgt.
– Team “?”: Stuur een mailtje naar dennis@strackxhoeve.be als jij graag eens een weekend in de potten komt roeren.
Buurtkeuken
Elke zaterdag welkom vanaf 17u voor een hapje en een drankje. Één menu met hoofdgerecht én dessert voor €22. Je koopt een bonnetje aan de bar, gaat je bord halen wanneer je honger hebt, en neemt plaats waar je maar wil. Breng je je lege bord terug, krijg je je dessert. Simpel, goed, lekker. Meer moet dat niet zijn.
Binnenkort kan je je hier inschrijven. Ook zonder inschrijving ben je welkom maar enkel als je je inschrijft ben je zeker dat de potten niet leeg zijn wanneer je aankomt. De keuken sluit om 21u. In 2026 loopt de buurtkeuken van 9 mei tot 19 september.
Velddiner
De velddiners hebben een beperkter aantal zitplaatsen per keer. Verwacht je aan meergangenmenu’s met veel zorg voor elk individueel detail op het bord en smakencombo’s die verrassen. Voor de dranken kies je tussen aangepaste natuurwijnen of zelfgebrouwen non-alcoholische alternatieven zoals kombucha, ijsthee of kefir. Uiteraard wordt alles wat maar mogelijk is uit eigen veld en tuin geplukt. Regelmatig zie je de koks nog snel even de tuin in lopen om tijdens het koken nog gauw wat bij te oogsten. Één lange tafel op het veld onder de sterren, that’s it!
Elke vrijdag van 8 mei tot 18 september. Diner begint om 18u. Verwacht einde om 21u30. Enkel op inschrijving. Houd deze pagina en onze sociale media of nieuwsbrief in de gaten voor het heropenen van de inschrijvingen.
Zomerbar
Vooral zin in iets fris en om van het uitzicht te komen genieten? Elke woensdag en elke zaterdag is de bar open. Op woensdag kan je meteen ook dagverse groentjes kopen in de aanpalende winkel om thuis te bereiden. En op zaterdag kan je, moest je ’t toch last minute beslissen, alsnog vanaf 18u aansluiten bij de buurtkeuken. Wees welkom! De bar is open vanaf 12u en van 9 mei tot 19 september.
Rondleidingen
Regelmatig organiseren we een gratis rondleiding over het terrein, van de markttuin tot het agroforestry systeem in aanleg. In 1u leer je Strackxhoeve kennen, onze teeltprincipes, regeneratieve visie en plannen. Jij kan al je vragen stellen.
Heb je een specifieke interesse in de markttuin en groenteteelt, in regeneratieve landbouw en agro-ecologie in het algemeen, onze visie op landschap, coöperatieve vennootschapsvorm of iets anders… Laat het weten aan het begin van de rondleiding en dan gaan we er dieper op in. Zo is elke rondleiding uniek, afhankelijk van de gedeelde interesses. Kom hier kijken voor toekomstige data.
Graag nu al een rondleiding speciaal voor jou en je groep boeken? Mail ons op hallo@strackxhoeve.be of spreek ons aan tijdens een buurtkeuken of zomerbar.


